Under tisdagen blev det officiellt att Tiina Mykkänen, 53 år, kommer att efterträda Carin Sjöberg som vd för Gotlands Media. Hon lämnar därmed tjänsten som vd för Destination Uppsala.

– Jag brinner verkligen för samhällsutvecklingsfrågor och ser fram emot att kunna kombinera det med mina kunskaper inom affärs- och samhällsutveckling. Den här tjänsten var bingo för min del, säger Tiina Mykkänen om det nya vd-jobbet.

Gotlands Media är det ledande mediehuset på Gotland med de två tidningarna Gotlands Tidningar och Gotlands Allehanda, samt nyhetssajten Helagotland.se som du läser nu som flaggskepp.

Artikelbild

I bolaget ingår även en rad andra produkter som besöksnäringssajten Gotland.net, turistmagasinet Gotland Just Nu, affärslivgotland.se och inte minst distributionsbolaget Svensk hemleverans.

Tiina Mykkänen är ett bekant ansikte på Gotland. I maj har hon varit vd för Destination Uppsala i sju år, men dessförinnan var hon verksamhetschef för Tillväxt Gotland. Under hela hennes tid på fastlandet har hon fortsatt att vara skriven på Gotland.

– Jag har älskat att gå till jobbet i Uppsala varje dag. Det jag tar med mig härifrån är de fördjupade kunskaperna om samverkan mellan offentlig och privat sektor samt arbetet med alla föreningar. Nu ska det bli roligt att komma tillbaka och arbeta på Gotland, säger hon.

Det var i samband med att Carin Sjöberg kommunicerade att hon skulle sluta som vd som Tina Mykkänen fattade beslut om att söka tjänsten.

– Jag är bekant med Carin sedan tidigare och jag tog direkt kontakt med henne och ville höra mer om jobbet. Då kände jag att det var en tjänst som jag ville ha. Under mina år i Uppsala har jag fått en del förfrågningar om andra jobb som varit lediga på Gotland. Men då har jag inte känt samma intresse. Nu kände jag direkt att det här var jobbet som jag ville ha, säger Tiina Mykkänen.

På tisdagen informerades personalen på Gotlands Media om vem blir ny vd. Tiina Mykkänen tillträder sin nya tjänst 1 september – från första juni kommer NTM:s koncernchef Lennart Foss att gå in som tillförordnad vd.