Hon efterträder Lars Johansson som varit vd under de senaste tio åren och har arbetat i koncernen i totalt 23 år. Kim Jakobsson har de senaste åren varit vice vd för Järn AB Södertorg och den befattningen övertas från årsskiftet av Tommy Leksäther som således blir ny vice vd.

– Vi har planerat detta i ett par år. Kim är väl förberedd och tar med stor entusiasm över rodret. Jag har haft fantastiska år och ser nu fram emot att få ta ett steg tillbaka, väl medveten om att företaget kommer att drivas med både ansvarsfullhet och ett modernt ledarskap, kommenterar avgående vd:n Lars Johansson.

– Jag ser verkligen fram emot det här. Att axla min morfar Gösta Jacobssons roll känner jag mig både ödmjuk inför och väldigt motiverad till. Det är en oerhört spännande bransch vi arbetar i och det finns så mycket kunskap upparbetad i företaget som vi tar tillvara. säger Kim Jakobsson.

Järn AB Södertorg-koncernen startades av Gösta Jacobsson 1934 med en järnhandel på Södertorg och företaget ägs än i dag av familjen Bergström-Jakobsson.

Koncernen består i dag av fem butiker; tre Snicken-butiker i Visby, Klinte och Slite samt Visbybutikerna Järn AB Södertorg vid Byrumsgatan samt Interiörhuset/LoP på Skarphällsgatan.

Koncernen har cirka 100 anställda och beräknas under 2017 omsätta cirka 240 miljoner kronor. (GA)