Klockan 11.00 lokal tid, i lördags, döptes Gotlands nya färja "m/s Visborg" på GSI-varvet i Nansha, Guangzhou i södra Kina.

– Det är med stor glädje som vi kan konstatera att samma dag som vi har våran årliga julfest här i Visby döps vårt nya fartyg till m/s Visborg på varvet i Kina. Fartyget kommer att bli ett mycket bra tillskott i Gotlandstrafiken. Hela det gotländska samhället väntar på fartyget med spänning tillsammans med oss, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

Fartygets gudmor, den mångåriga medarbetaren Siv Olofsson, fick äran att genom en krossad champagneflaska mot fartygets skrov fullborda dopet.

– Här hemma går vi in i den sista fasen av olika förberedelse inför att ta emot fartyget. Det är allt från personalplanering, olika utbildningar som skall ske, samt avtal med olika leverantörer om utrustning som ska tas ombord på det nya fartyget. Efter leverans från varvet väntar vår besättning på att köra hem fartyget till Sverige för installation och slutmonteringen av all utrustning som behövs i trafiken för att sedan fasas in i turlistan, säger Christer Bruzelius.

"M/s Visborg" väntas sättas i trafik i februari nästa år.

 

Se klippet på när den nya färjan döps ovan.