Under tisdagen blev det officiellt vilka som tar över Krusmyntagården i Brissund. Den tidigare ägaren Lena Blomquist, som drivit verksamheten i 36 år, är nöjd med de nya ägarna.

– Det känns bra i magen och för min del blir det en stor förändring. Det är som att man varit gift i 36 år och helt plötsligt ska göra någonting annat. Nu stänger jag dörren till det här och nu vet jag inte vad som kommer att hända. Det jag drömmer om är att få se Gotland, jag har inte haft sommarlov under alla åren här, säger Lena Blomquist.

Det gotländska bolaget Gotlandsspecialisten tar över själva verksamheten på Krusmyntagården och Karl Törngren har tillsammans med Joachim Kuylenstierna köpt fastigheten.

– Bolaget köper själva verksamheten och så har vi köpt 50 procent var av fastigheterna. Det här är även en jättesak för Joachim. Han vill verkligen bevara och lyfta fram de gotländska pärlorna, han gillar verkligen Gotland, säger Karl Törngren, som även är vd för Gotlandsspecialisten.

Lena Blomquist säger att det var speciellt att få ta över efter Ingeborg Lingegård som var den som först drev Krusmyntagården. Och hon hoppas nu att Gotlandsspecialisten och de nya fastighetsägarna kan föra arvet vidare på ett bra sätt.

– Jag hoppas att de kan förvalta verksamheten efter bästa förmåga och fortsätter i samma anda. Jag är också väldigt glad över att det blev ett gotländskt företag, vi är redan varandras största leverantörer och känner varandra väl. Karl är även i rätt ålder och det finns en långsiktig tanke, säger Lena Blomquist.

Övertagande av Krusmyntagården sker 1 november och Karl Törngren ser fram emot att få driva verksamheten vidare. Han är sedan tidigare delägare i restaurangerna Agrikultur och Baragrikultur i centrala Stockholm.

– Jag tycker att det är en fantastisk plats och har känt Lena under många år. Jag tycker om det som hon gjort på Krusmyntagården och hur hon har utvecklat platsen, säger Karl Törgren.

Hur kommer ni att utveckla verksamheten?

– Jag tror inte på att revolutionera platsen. Jag vill att det ska fortsätta att drivas i samma anda och vi ska lära oss av hur Lena arbetat. Hon har lyckats bra med att utveckla varumärket och nu hoppas vi att kunna ta det vidare, säger Karl Törngren.

Utgångspriset var satt till 17 miljoner kronor. Och köpskillingen ligger även runt 17 miljoner kronor för fastigheten och verksamheten, enligt Karl Törngren.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.