Det är Mikael Nypelius, född och uppvuxen i Lokrume, som ser fram emot den nya utmaningen och berättar att han kommer att driva restaurangen tillsammans med Karl Sjöström. De samarbetar sedan tidigare inom företaget Fruktstereo i Skåne, där de producerar cider och vin.

LÄS MER: Nypelius gör bästa cidern

– Jag håller faktiskt på att klura ut avsmakningsmenyer till i sommar just nu, berättar Mikael när Helagotland.se når honom på telefon från Skåne där han är i full färd att krossa och pressa äpplen i sitt musteri.

Mikael berättar lyriskt om miljön på Furillen:

– Det är ju en otroligt härlig miljö, så jag känner mig supertaggad att få komma dit och laga mat. Jag kommer att se till att restauranggästerna kommer att få en fin upplevelse.

Mikaels bror Andreas Nypelius kommer att leverera grönsaker från grönsakslandet på familjens gård i Nyplings i Lokrume, och Mikael utlovar även samarbeten med andra lokala leverantörer till sommarrestaurangen. Restaurangen kommer att ha öppet från och med 6 juli till och med mitten av augusti.

LÄS MER: Stjärnkrögaren öppnar i innerstan

Mikael har tidigare arbetat som restaurangchef på den hyllade krogen Bhoga i Göteborg, och 2015 utsågs han till årets sommelier. Dessutom har han drivit Nyplings mat & vin i H10:s lokaler i Visby sommartid, något han nu lämnar.

Du är relativt ung, men har redan hunnit med mycket:

– Jag är 31 år, och gillar inte att pausa helt enkelt. Jag älskar verkligen kreativiteten att få skapa med både mat och dryck, och att få ta hand om människor så att de kan få slappna av och njuta. Dessutom är hela Furillen i sig en njutning för ögat.