Lars Gidfeldt (tidigare Andersson), vd på reklambyrån Hill som nyligen gick i konkurs, har varit ordförande för Tillväxt Gotland sedan årsmötet 2016. När föreningen på torsdag samlas för årsmöte kommer dock Gidfeldt att lämna över ordförandeklubban till någon annan, då han har avböjt omval.

Som ersättare har valberedningens föreslagit Paul "Dino" Larsson, välkänd ICA-handlare och basketprofil, och Kristina Olsson, sammankallande i valberedningen, förklarar varför valet föll på just honom.

– Vi hade diskussioner med samtliga i styrelsen, då det såklart hade varit det lättaste att någon av dem blev ordförande. Men då ingen av dem var villig att ta på sig det ansvaret så började vi kolla utanför styrelsen, och tillslut så föll valet på "Dino", säger hon, och fortsätter:

Artikelbild

– Han har bra koll på det gotländska näringslivet, vilket ju krävs för att kunna kliva in som ordförande. Han har även erfarenhet från styrelsearbete samt det driv som behövs. Jag tror att det kommer att gå jättebra med "Dino" som ordförande.

Kristina Olsson berättar att Paul "Dino" Larsson blev glad över att bli tillfrågad, men att han behövde betänketid innan han tackade ja.

– Vilket jag tycker är klokt, så att man inte bara kastar sig in i något. Han bestämde sig dock ganska fort för att han var beredd att ta uppdraget.

Helagotland.se har sökt Paul "Dino" Larsson för en kommentar, dock utan framgång.

Utöver Lars Gidfeldt väljer även Mariette Nicander, vd för Länsförsäkringar Gotland, att lämna Tillväxt Gotlands styrelse. Valberedningen föreslår att hon ersätts av Martin Becker, även han från Länsförsäkringar Gotland. I övrigt kommer styrelsen att vara densamma som tidigare.