Gothemsgården Gotland AB som fram till förra året drev Gothemsgårdens slakteri har inte lyckats lösa den svåra ekonomiska knipa man hamnat i. Företaget har stora skulder och flera processer pågår med gotländska djuruppfödare. På fredagen lämnades en konkursansökan in till Solna tingsrätt, undertecknad av ägaren. Redan efter lunch kom beslutet om konkurs från tingsrätten.

– Bolaget har bedömt att man inte kan betala de skulder som finns inom den tid som krävs, säger Erik Andreasson på Advokatfirma DLA Nordic, som hanterar konkursen.

Så sent som för några dagar sedan skrev GA om att flera gotländska djuruppfödare har ouppklarade affärer med slakteriet och att Stockholms tingsrätt precis avgjort det första fallet.

Där tvingas Gothemsgården betala nära 140 000 kronor till en en uppfödarna. Inom kort ska ett krav från Gotlands Ekologiska AB, på 4,6 miljoner kronor, avgöras i tingsrätten.

Gothemsgården har sedan i mars förra året försökt att sälja slakteriet. Nyligen sänktes priset från 6,75 miljoner kronor till 5,9 miljoner, enligt GA.