Nu är det klart att den nuvarande vd:n Jan Karlsson kommer att lämna bolaget framöver. Han blev tillförordnad vd för Geab-koncernen 1 juli 2015 och blev ordinarie vd 1 januari 2016.

– Jan har genom sin mångåriga erfarenhet inom energibranschen lett utvecklingsarbetet av Geab med att ytterligare förbättra tillgängligheten och säkerställa god service till våra kunder. Att rekrytera vd är en omfattande process varför vi vill starta upp arbetet inom kort och Jan kommer fortsätta med sitt uppdrag att leda Geab till dess att ny vd är på plats, säger Jenny Larsson, styrelseordförande, som var vd för bolaget innan Jan Karlsson tog över.

Han säger i pressmeddelandet att han är nöjd över vad han åstadkommit under den period som han innehaft vd-rollen.

– Jag är stolt över att vara en del av Geab och tillsammans med medarbetarna driva omfattande investerings- och underhållsprogram inom både elnät och fjärrvärme vilket är viktigt för ett hållbart energisystem på Gotland, säger Jan Karlsson.

Jan Karlsson menar att bolaget nu har en bättre dialog med sina kunder jämfört med tidigare.

– Detta har vi gjort genom att systematiskt arbeta med att förbättra processer och vårt arbetssätt. Jag ser fram emot att få välkomna en ny vd till Gotland som kan fortsätta vidareutveckla detta fantastiska bolag vidare, fortsätter Jan Karlsson.

I förra veckan blev det klart att elnätschefen Björn Axelsson skulle lämna bolaget för ett toppjobb inom Vattenfall. Jan Karlsson säger att det inte kommer bli några problem för Geab att hantera den uppkomna situationen med att ny elnätschef och att ny vd ska in samtidigt.

– Vi har en bra balans mellan duktiga medarbetare och bra resurser. Jag blir kvar tills dess att det kommer in en ny elnätschef och vd, så det kommer vi att greja. Men de här två grejerna hänger inte ihop, Björns beslut handlar om vad han vill göra och hur det ser ut med hans familj. Vi hade en överenskommelse om att jag skulle driva på en utveckling i Geab under tre till fyra år och inom den tidsperioden kommer vi att vara när jag lämnar, säger Jan Karlsson.

Var det ett självvalt beslut att sluta?

– Ja, det var så vår överenskommelse såg ut när jag sökte tjänsten. Jag har inget specifikt jobb på gång, men det kommer finnas andra roller inom Vattenfall där jag kan bidra framöver, säger Jan Karlsson som arbetat inom Vattenfall sedan 1989.