De nya ägarna av Sankt Hans kafé är Magnus Jökulsson som driver kafékedjan Il Caffè, Hans Gahnström och Alexander Aho. De kommer dock inte att driva själva kaféet – det är Lina Önnerud och Patrik Hagman som kommer ansvara för driften.

– Jag har under hela min uppväxt varit på Gotland under somrarna. Jag åker dit så ofta som jag kan och min yngsta son Harry är född på Gotland. Jag klarar inte av att vara utan ön, säger Lina Önnerud.

Kaféet kommer att öppna första juni och sedan stänga i slutet av augusti. Lina Önnerud har under de senaste somrarna arbetat på Fårö.

Artikelbild

| Människor som vilar utanför kaféet. Första juni kommer de att öppna.

– Det känns så härligt att nu får vara tillbaka i Visby. Under de senaste åren har jag varit med och drivit olika saker på Fårö. Sedan arbetade jag som 20-åring på Vinäger, det var precis när det började bli väldigt hippt, säger Lina Önnerud.

Kommer ni förändra någonting i kaféet?

– Nej, vi kommer inte att ändra jättemycket. Det kommer att vara samma saker som tidigare och även pizza. Vi kommer att försöka använda oss så mycket som möjligt av säsongsbaserade råvaror, säger Lina Önnerud.