Gotlandshem avyttrar 923 lägenheter i sitt bestånd. Under tisdagen hade Gotlandshem styrelsemöte och under mötet upprättades färdiga kontrakt med köparna.

Det är tre av fyra föreslagna objekt som kommer att säljas. Objektet Kakelugnsmakaren på Terra Nova säljs inte eftersom man inte kunnat hitta rätt köpare i dagsläget.

Tre fastigheter i Havdhem med totalt 23 lägenheter säljs till Havdhem värme AB för fem miljoner kronor.

Stäven 1 och Bogen 1 på Gråbo i Visby säljs till Kuststaden ö-bostäder för 609 miljoner kronor. Där handlar det om totalt 884 lägenheter.

Närfastigheten med totalt 16 lägenheter säljs till Fastigheter i När AB, Finab. Där är priset tre miljoner kronor.

– Det som varit viktigt för oss är långsiktigheten. Vi vill se att det finns en god tillgänglighet för våra hyresgäster framöver, och att hyresvärdarna som går också ska jobba med det, säger Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem.

Men affärerna är ändå inte helt klara idag, då Regionfullmäktige först måste ge sitt godkännande.

- Vi kommer att skicka alla avtal och handlingar till Regionen där slutligen Regionfullmäktige ska godkänna affären. Vi siktar på att ha det slutgiltiga beslutet klart den 18 december, säger Elisabeth Kalkhäll.

När väl Regionfullmäktige godkänt affären kommer fastigheterna i Havdhem och När att överlåtas till de nya ägarna den 15 januari. Stäven och Bogen på Gråbo i Visby kommer att överlåtas den 3 april.

LÄS MER: Här är fastigheterna som Gotlandshem säljer

LÄS MER: Uppgifter: Bud på över en halv mijlard

LÄS MER: Gotlandshems försäljning utreds av polisen