Fredagen den 5 april öppnar dörrarna till Wisby strand klockan 17 när det är dags för ännu en nyhetsspäckad kväll med Mediabaren. Programledare är som vanligt Helagotland.se:s redaktionschef och ansvarige utgivare Mats Pettersson, och vid sin sida har han reportern Simon Frid.

– Jag är väldigt glad över de tre gäster som tackat ja till att medverka, säger Mats Pettersson.

Först ut under årets andra Mediabar är regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius (C), 55.

– Henne har vi velat ha sedan hon blev regionstyrelsens ordförande efter valet, men det har alltid krockat med något. Å andra sidan är det kanske bra, för nu har det politiska läget satt sig och hon har kommit in i jobbet, säger Mats Pettersson.

Eva Nypelius får sällskap av entreprenören och mångmiljonären Karsten Inde, 72.

– Det är en gäst som jag tror att många är nyfikna på. Med tanke på hans roll som entreprenör och byggherre gissar jag att han och Eva Nypelius också har en del att debattera om hyresrätter som blev bostadsrätter bland annat. Han är också en socialistisk kapitalist så att säga, med sina ideologiska rötter till vänster vilket inte är helt vanligt i hans bransch, säger Mats Pettersson.

Sist ut är elitdomaren Adam Ladebäck, 27, som även är chef för Ung Företagsamhet på Gotland.

– Hans karriär som domare har gått spikrakt uppåt och förra året debuterade han i allsvenskan. Vi är inte direkt bortskämda med exporter från Gotland på hans nivå, och jag är nyfiken på hans extremt målmedvetna satsning och hårda jobb som lett till att ta honom dit han är.

Alla är välkomna, det är fri entré som vanligt och programmet börjar 17.30. Kan man inte komma dit går det så klart att se programmet live på Helagotland.se, eller i efterhand.