I oktober 2016 blev det klart att Marie Herrey skulle bli ny hotellchef för nysatsande Novi Resort, tidigare Tott hotell, som med nya ägare skulle satsa stort. Sedan dess har en av de två delägarna Bo Fuglsang lämnat och nu finns Shervin Rasani kvar som ensam ägare. Nu är det dock klart att Marie Herrey kommer lämna sin tjänst som hotellchef.

– Jag lämnar på grund av familjeskäl. Jag vill vara hemma mer med familjen, jag börjar bli äldre och är mormor. Jag var borta väldigt mycket förra året och det är inte värt det i längden. Det är lite sorgligt, men familjen går först, säger Marie Herrey som i nuläget inte har klart med någon ny anställning.

LÄS MER: Ägaren – "Hotellet klarar sig trots ägartapp"

Hon säger att hon är väldigt glad över den tid som hon har haft på Gotland.

– Det har varit ett svårt beslut att ta för jag älskar Novi och tycker det är en fantastisk produkt. Jag har haft en jättebra tid där, säger Marie Herrey.

Vad säger du om din tid på Gotland?

– Jag har verkligen haft det fantastiskt. Framförallt är jag överväldigad över alla härliga människor som jag träffat och hur väl mottagen jag blev ner jag kom ner som ny, säger Marie Herrey.

Vad har du att säga om anläggningen?

– Det är en väldigt fin anläggning och jag har haft fantastiska arbetskamrater. Det är bara positiva känslor som finns kring Novi och jag önskar dem stort lycka till, säger Marie Herrey.

Det är ännu inte klart när Marie Herrey lämnar Novi Resort.

– Men det blir inom kort, säger hon.