På tisdagen lämnade reklambyrån Hillmarketings vd Lars Andersson in konkursansökan till Gotlands tingsrätt.

Någon timme senare var beslutet fattat att bolaget försätts i konkurs.

I beslutet står enbart att bolagets skulder överskrider dess tillgångar, storleken är inte känd.

– Det är för tidigt att uttala sig om. Vi kommer att fortsatt leverera på pågående uppdrag för att minimera skulderna så mycket det är möjligt, säger Lars Andersson.

Helagotland.se har varit i kontakt med bolagets huvudägare, entreprenören Patrik Rees, som inte vill lämna några kommentarer i nuläget.

Flera medarbetare på Hill har lämnat bolaget den senaste tiden. Bland annat har Edvin Holm gått ut med att han tillsammans med sina syskon ska driva butiken Bertholdsson & Holm på Hästgatan, och Cristina Jardim Ribeiro har blivit ny verksamhetsledare för Bergmancenter på Fårö.

I våras lämnade seniorkonsulten Peter Wennblad byrån. Men ungefär samtidigt rekryterades Medeltidsveckans projektledare Patrik Björkander.

Sex anställda finns i bolaget och berörs direkt av konkursen.

Enligt uppgift till Helagotland.se är det enda som återstår i bolaget skulder. Detta förnekas dock av vd:n Lars Andersson:

– Vi har inga försäljningar som inte kommer att vara tillgångar vid en konkurs. Vi har i denna situation navigerat efter att nå en rekonstruktion, men nu nådde vi inte det. Så allt är intakt och vi har lösöre som finns i Hill.

Till konkursförvaltare har advokat Jacob Callmander vid advokatbyrån Fylgia utsetts.

Hill har fått stor uppmärksamhet och prisats för flera av sina kampanjer. Bland annat låg man bakom Destination Gotlands uppmärksammade kampanj Jorden runt på en ö.

Men i september kunde Gotlands Allehanda rapportera om att bolaget tvingades stänga sin filial i Stockholm, fyra personer varslades om uppsägning.

– Vi väljer att mer satsa på att utveckla kundernas strategi för konceptutveckling och design. Produktionen kan lätt bli en flaskhals och vi kan arbeta med fler parallella projekt när vi lägger ut produktionen av filmer och digitala produkter på bolag som vi samarbetar med, kommenterade vd Lars Andersson beslutet.

FOTNOT: Texten är kompletterad med Lars Anderssons kommentarer angående tillgångarna i bolaget.