Det är vänsterpartisterna Lars Bjurström och Carina Flodman som i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen meddelar sitt beslut att lämna Gotlandshems styrelse.

I går presenterades den stora affär där ett stort antal av Gotlandshems lägenheter såldes till tre olika köpare. Den största affären rörande Gråbo, Stäven och Bogen, hade Kuststaden som köpare och prislappen blev 609 miljoner kronor för de nära 900 lägenheterna.

LÄS MER: Affären klar - de köper Gotlandshems lägenheter

– Vi som utsetts av Vänsterpartiet till styrelseuppdrag i Gotlandshem har under hela processen varit kritiska mot denna inriktning och har därför nu reserverat oss mot beslutet att sälja 884 bostäder i Gråbo, skriver de i pressmeddelandet.

– Hyresgästerna i de bostäder som säljs får en otryggare situation med ett företag som ser bostäderna som ett avkastningsobjekt. Påståenden om oförändrade villkor finns det inga som helst garantier för. Vi vet att det finns företag som köper upp områden och snabbt påbörjar renoveringar för att få upp hyrorna.

De skriver också att de inte tänker överklaga eller använda andra rättsliga metoder för att försöka stoppa affären, utan att de ska lyfta frågan politiskt.