LÄS ÄVEN: Ekonomisk kris för stora hotellsatsningen

Den påstådda ekonomiska krisen kring Novi Resort (före detta Tott hotell) baseras på vad den lämnande delägaren Bo Fuglsang uppger i sitt brev som gått ut till de cirka 150 andelsägarna i bostadsrättsföreningen, som Helagotland.se rapporterade om i tisdags. Men Fuglsang får det att låta värre än vad det är, menar Shervin Rasani som nu ensam fortsätter driva hotellet med eget kapital. Att han nu själv tvingas pumpa in stora pengar i driftbolaget är något han tar med ro.

– Hade jag känt likadant som Bo hade jag skrivit på samma brev. Det här blev mer dramatiskt än det behövde vara. Att skjuta till pengar är en självklarhet när det behövs. Det handlar inte om att det har gått dåligt för verksamheten – vi har gjort den bästa säsongen sedan anläggningen byggdes och fått ett extremt bra mottagande. Däremot behöver anläggningen, som nu är tio år, en investering för att den ska bli ännu bättre, och det är ingen dramatik i det, säger Shervin Rasani på torsdagen.

Han understryker att han är beredd att storsatsa på resorten. Hotellfastigheten ägs av bostadsrättsföreningen, men bolaget Novi Resort står för driften.

LÄS ÄVEN: Ägarföreningen om problemen: "Blev jätteförvånad"

Enligt Fuglsangs brev har Rasani skjutit till 5,5 miljoner kronor för att klara ägarutbetalningar och löner.

Var de pengarna ett sätt att rädda något eller en planerad insats?

– Det är en kombination, säger Rasani.

Ser du 5,5 miljoner som en mindre uppoffring?

– Det är klart att varje krona är jätteviktig, men i sammanhanget måste man värdera vad en investering kan ge, och jag vill ju fullfölja min vision. Sedan är det extremt mycket pengar, självklart. Men jag tror att jag kan nå min vision, och då krävs det lite medel för att nå dit. Jag tror att jag kommer få tillbaka mina pengar med råge, så jag har inga problem med att investera i det, säger Shervin Rasani.

Hur kapitalstark är du?

– Det får du googla, haha.

Affärsmannen Shervin Rasani, 39 år och skriven i Stockholm, har förutom sitt engagemang i Novi Resort också poster i elva andra bolagsstyrelser.

Han blickar nu framåt för Novi Resorts del och framhäver hur mycket bättre anläggningen blivit och att man ser det som viktigt att ha personal året runt.

– Jag satsar helhjärtat, förutom det som vi satsat på att fräscha upp och bygga nytt har vi åtta heltidsanställda och cirka 40 säsongsanställda som är gotlänningar, och för allas skull vill jag att det ska gå bra.

Helagotland.se har utan framgång sökt Bo Fuglsang.