När jag läste artikeln i GA om att göra Visby lasarett till Baltic central hospital, en idé av docent Arne Nergårdh, hade han faktiskt tagit orden ur munnen på mig.
Jag hade som idé till Gotlands kommun att göra Gotland till ett paradis för internationella pensionärer, som vill ha ett kvalitativt äldreboende på en intressant ort.
Med docent Nergårdhs förslag om hur lasarettet skulle fungera, kunde man i anslutning därtill anlägga ett passande äldreboendecentrum.
Likaväl som vissa äldre människor hyr sig sina våningar ombord på stora lyxångare, och ångar världen runt, skulle man kunna ta emot sådana hyresgäster också på Gotland.
Man skulle kunna förena en av Arne Nergårdhs idéer om åldringskonvalecens på lasarettet med detta litet exklusivare äldreboende.
I och med att man har kapaciteter på lasarettet, skulle människor i ett äldreboende i anslutning härtill kunna känna sig trygga och säkra och kunde betala motsvarande för den säkerheten. På så vis kunde man använda pengarna som man tjänar för att lyfta den inhemska vården.
Man kunde kanske kunna få olika specialister till "The Baltic Central Hospital" och göra Visby åtråvärt för internationella pensionärer, men så också för den inhemska befolkningen, som inte skulle behöva vara oroliga att inte få den vård de behöver på Gotland.
Det är ju också ett faktum att människorna blir allt äldre och rustigare och man har relativt mycket tid efter det att man blivit pensionär. Man skulle kunna utöva vissa sporter och spel och det skulle kunna finnas en del sådana erbjudanden, som t ex golf, olika utflykter och säkert skulle det finnas unga företagare som hittade på specialiteter för de äldre, som skulle kunna hålla sig igång på ett skonsamt aktivt sätt. Olika kulturella erbjudanden kunde byggas ut.
Politiker på Gotland, tänk över alla förslag innan vi blir en del av Stockholm. Jag vet att det finns många på Gotland som har liknande idéer och jag är säker på att Gotland kan klara sig i samarbete med länderna runtom och EU.
Det finns också pensionärer, som under sitt aktiva arbetsliv, kommer på att de kanske skulle vilja studera vidare, men hinner inte tänka på det förrän de pensioneras och då får de tid och lust och då kan de gå till Gotlands högskola och vidarebilda sig.
Man måste bygga ut all service och lägga vikt vid olika språk. Det finns så många möjligheter.
Man måste hitta en grupp positiva människor, som kunde sitta tillsammans och tänka ut hur det skulle kunna utformas. Om Per-Olof Jacobsson, som i artikeln från i tisdags nämns som eldsjäl för nya idéer, kunde ta initiativ i projektet, skulle det kanske kunna utformas något, och om det är svårt, kunde han kanske får hjälp av Pigge Werkelin, som verkligen sätter sprätt på det mesta.
Jag önskar lycka till med alla projekt, som kan göra att Gotland stärker sin ställning i Östersjön, med egna företag och egen verksamhet och visar Stockholm att man klarar sig bra.
Jag har så ofta mött fastlänningar som överlägset menat att Gotland klarar sig inte utan fastlandets understöd, men det är fel, men Gotland behöver handel och handelsutbyte med fastlandet och övriga Europa och det har man och det kan man bygga ut.