Oroliga barn och färgat godis, hur hör det ihop?
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Det här gäller de flesta kemiska livsmedelstillsatserna som används av industrin.
Den nu aktuella undersökningen som det skrivs om gjordes för några år sedan i England. Ett antal barn testades för konserveringsmedel, (natriumbensoat som finns i saft och sylt mm), och för sk AZO färger (starka orange och röda färger).
Man märkte då att barnen som fick kemikalierna blev märkbart oroliga och överaktiva. Det fanns också en koppling till allergier hos barn.
Jag har själv i vuxen ålder blivit känslig för bla olika konserveringsmedel. När jag får i mej det så får jag hjärtklappning, kallsvett, känner stark oro i kroppen. Det tar några timmar innan det går över.
Om du vill skydda ditt barn mot detta så : köp inte den billigaste sylten, saften och marmeladen.
Köp ekologiskt så slipper du de farliga konserveringsmedlen. När du saftar och syltar själv så lägg inte i natriumbensoat och köp inte färdigt syltsocker. Använd vanligt socker, rena burkar och frys in.
Köp inte billigt gult, rött och orange godis. Köp i första hand russin, dadlar och nötter. Köp choklad. Det finns också godis på hälsokosten.