Vid Stora Törneqviar mitt emot Pjäsen på A7-området håller Gotlandshem på att planlägga 25 lägenheter identiska med de 17 lägenheterna på Galgberget som just nu håller på att byggas.

Lägenheterna består av en bottenvåning med två rum och kök på 66 kvadratmeter plus loft som innefattar två mindre rum. Totalt blir boarean 86 kvadratmeter med två uteplatser, egen ingång och en månadshyra som förmodligen blir lägre än de 10 400 kronor som lägenheterna på Galgberget kommer att kosta.

Förutsatt att marknaden inte rasar så kommer byggnationen påbörjas under nästa år, även om den kanske inte hinner bli klar, men exakt hur läget på hyresmarknaden ser ut just nu kan Gotlandshem inte säga.

Artikelbild

| Interiör. Högt i tak blir det i de nya lägenheterna som just nu håller på att byggas på Galgberget, och som Gotlandshem under nästa år även hoppas få bygga på gamla A7.

- Vi är lite osäkra faktiskt. Kön till våra lägenheter säger egentligen inte så mycket om hur stort trycket efter hyresrätter egentligen är, säger Göte Larsson, chef för tekniska avdelningen på Gotlandshem.