Under sin vistelse på Gotland under onsdagen besökte civilminister Ardalan Shekarabi bland annat tre byggarbetsplatser i Visby, där den gemensamma nämnaren för samtliga är att det byggs bostäder. Med sig hade ministern Johan Lindholm, förbundsordförande för fackförbundet Byggnads, och de båda kunde konstatera att det för tillfället är bra fart på byggandet på ön.

– Vi ser verkligen en bra byggtrend på Gotland. Framförallt vill vi att det byggs hyresrätter, vilket är anledningen till de subventioner vi infört för byggandet av just hyresrätter. Det känns bra att vi ser en positiv utveckling både här på Gotland och i hela landet, men för att komma till rätta med det bostadsunderskott som finns måste det fortsätta i det här tempot i minst tio år till, säger Ardalan Shekarabi, samtidigt som han ser hur ett betongfundament lyfts på plats på ett av Gotlandshems nybyggen på A7-området.

Civilministern säger att han är oroad över att de subventioner som ska ge större möjligheter att finansiera byggandet av hyresrätter kan komma att försvinna om Alliansen tar över makten efter valet i höst.

Artikelbild

– Det vore en katastrof. Både Alliansen och SD har aviserat att de kan tänka sig att slopa subventionerna, men jag tycker man kan se vikten av att regeringen fortsätter fokusera på byggandet bara genom att se sig omkring här på A7-området.

Under sitt besök på Gotland genomförde Ardalan Shekarabi även dörrknackning med Socialdemokraterna Gotland i stadsdelen Gråbo.