Visby innerstad har under en lång tid varit ett hett område på den gotländska bostadsmarknaden. Men det är ovanligt att det läggs ut flera fastigheter samtidigt, men nu ligger tre större fastigheter ute till försäljning. Bertwig Fastighetsförmedling ansvarar för en fastighet på Kryddgränd med utgångspris på 12 miljoner kronor och en fastighet på Björngränd med utgångspris på 16 miljoner kronor.

– Jag har egentligen ingen speciellt teori kring varför det är så många fastigheter i innerstan ute nu, säger Hjalmar Bertwig, mäklare och ägare av Bertwig Fastighetsförmedling.

Förra året sålde de en fastighet på Trappgatan som uppmärksammades rejält i medierna och den försäljningen kan ha bidragit till att många nu vill sälja fastigheter i Visby innerstad.

Artikelbild

| Fastigheten på Kryddgränd ligger ute till 12 miljoner kronor.

– Den rekordförsäljningen drog till sig en hel del uppmärksamhet från spekulanter. Det är många som är nyfikna och vill se vad deras fastigheter är värda. Vi har nått en helt ny nivå i innerstan, säger Hjalmar Bertwig.

– Det räcker med att ha ägt en fastighet i tio år för att göra en riktigt bra vinst.

LÄS MER: Så mycket kostade huset på Trappgatan – mäklaren berättar

Harun Mustafa, Fastighetsbyrån, är den som ansvarar för den tredje fastigheten som ligger ute till försäljning. Det handlar om ett hus på Slottsterrassen med ett utgångspris på 15 miljoner kronor.

Artikelbild

| Mycket rosor var det vid fastigheten när bilden togs.

– Generellt brukar det komma ut flera fastigheter efter sommaren. Slutet av augusti brukar vara en bra visningshelg, säger Harun Mustafa.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.