Till några: Grattis!

Till övriga: Beklagar sorgen!

Men nu då?

Strömming AB (Stab), det nybildade elbolaget på Fria Storsudret, har fått utstå omfattande kritik efter alla strömavbrott som, enligt elledningens VD S-O Watt beror på reparationsarbeten av en felaktigt monterad stickkontakt i ett hönshus i Vamlingbo.

– Får vi bara lite hum om hur de röda, svarta och gula kablarna (eller är någon också grön?), ska kopplas, då ska allting nog kanske eventuellt ordna sig, säger S-O Watt.

I väntan på själva valdagen gick jag ut i trädgården och planerade för nästa säsong. Då när jag blir ett år äldre.

Flytta en krusbärsbuske. Dillen får egen pallkrage. Fortsatt satsning på bönor, men bättre skötta än i år. Midsommarpotatis. Gurkorna ersätter purjolök och kålrötter. Planer på bevattning från egen brunn, om där finns något vatten. Utökad hallonareal.

Eller gräsmatta av alltihop?

– Grattis! sa jag till en sköterska under mitt tre dygn långa ”gästspel” på lasarettet. Hon tittade undrande på mig.

– Ja, alla politiker lovar ju att de ska satsa många miljarder på er i vården!

Hon skrattade gott och länge och jag tolkade det som att hon hört det här många gånger förr.

Göran Jonsson i Lau skriver i en insändare att ”hans goda tjeckiska lunchöl gav dålig eftersmak hela måndagseftermiddagen” sedan han läst min förra krönika.

Jag skrev bland annat: ”När de politiska clownerna sent söndag kväll drar sig tillbaka för att fira med champagne, eller besviket slicka såren, är många löften redan glömda”.

Göran skriver: ”Bisons oförblommerade politikerförakt är också ett förakt för vårt demokratiska system”.

Hanna Westerén, vår S-riksdagsledamot, mejlar: ”Det är ett slag i ansiktet på alla som engagerar sig, men kanske mest på alla fritidspolitiker, som försakar både familj och ev. fritidsintressen för att lägga sin tid på att verka för samhällsförbättring, för oss alla. De är värda långt bättre omdömen än att målas ut som svekfulla clowner”.

Ja, så är det ju och det borde jag också skrivit i förra krönikan. Att jag har mycket stor respekt för våra lokala politiker, de som jobbar häcken av sig, långt bort från den högljudda, storpolitiska cirkusmanegen, där de professionella clownerna under hela föreställningen (valkampanjen) med imponerande krumsprång och sminkade leenden lovat oss väljare en helt fantastisk framtid. Men när cirkusmanegens lampor slocknat...

Politikerförakt? Ja, och då menar jag dem där högst uppe under cirkuskupolen.

Efter ytterligare ett antal strömavbrott skickar nu Strömming AB ut en i rasande hast skriven informationsbroschyr, som förhoppningsvis ska blidka de drabbade strömlösa. Broschyren är på två sidor och har titeln OM STRÖMMEN KOMMER!

bison.gotland@telia.com