Krönika Magnus Ihreskog Om ett halvår börjar det nya året för det är efter sommaren de största förändringarna i livet vanligtvis sker. Men redan i morgon låter vi raketerna fara över land och hav, en slags lill-lördag i väntan på tillvarons crescendo i augusti.

I morgon säger vi gott nytt år till nära och kära och ger löften som vi sedan aldrig håller.

Men okej då, det är ändå dags för några gott nytt år, en typ av tack-lista alltså. Att få skriva ”Tack till...” på omslaget skulle för övrigt vara ett tillräckligt skäl att någon gång ge ut en skiva.

Nåväl.

Gott nytt alla ni trogna läsare av det här uppslaget, tack för brev, mejl och feedback ute i verkligheten, tack för alla glada tillrop, utan er...

Gott nytt till mina barn, till Jo och Mi, för att jag får vara med på er resa, aldrig har jag varit stoltare, ingen har gjort mig mer sårbar, ingen har någonsin kallat mig något finare än vad ni gör; pappa, ni båda finns alltid i mitt hjärta.

Gott nytt till er, mamma och pappa, wherever you are, tack för allt ni någonsin gav som gjorde mig till den jag blev.

...och till er, mina närmaste arbetskamrater, vi som sliter tillsammans för att göra något bra och till dig Pa för att du repade dig så fort när kramperna satte in den där morgonen på redaktionen. Jag gillar verkligen att kasta gem på dig.

Låt raketerna fräsa för er alla, och också:

Gott nytt till er, mina närmaste vänner, ni är inte så många men ni finns alltid hos mig fast vi så sällan ses. To och To, vad gör tiden med oss, med mig? Nä, fram med en bärs och en A-mollsjua så ordnar det sig. Nu gör vi det bara.

Gott nytt till dig, Lo, min livskamrat, låt oss göra någonting gott av allt, låt oss leka som de barn vi alltid är fast åren går fortare nu och vi är äldre.

Gott nytt alla ni som berättat era historier i mitt reporterblock, tack för alla fina samtal, tack för det förtroende ni givit och ger, tack för allt ni lärt mig om att vara människa. Och tack för kaffet.

Gott nytt, Lennon, Bowie, alla ni vars musik betytt så mycket för mig och så många andra men som inte längre finns här hos oss, era toner ska leva i generationer.

...och gott nytt år, huset på berget, mitt paradis på jorden, somrarna i Småland som alltid finns i min tanke, färre och färre ligger framför mig, fler och fler bakom, men vi ses igen när graniten gnistrar som stjärnor av solen.

Gott nytt till alla er jag haft omkring mig under de år jag växte upp, ni som inte läser det här, men ändå, gott nytt år, det är mellan dem vi har intill oss som vi människor slipas till guld.