Krönika Ingvar Andersson Bortsett från rådande inslag av indiansommar så får man väl anse att den är till ända, den sommar vars like man aldrig tidigare skådat. Fyra månader av idel sol och värme. Och inte ett enda regnmoln orkade fram till Östersjöns pärla. Till och med morgondaggen lyste med sin frånvaro. Jag led inte av att temperaturen i sovrummet sällan understeg 28 grader. Vet att vissa tyckte att det var lite svettigt mellan benen vissa nätter. Det enda ”tyvärr” är Guds stora misstag, fästingarna, som härjade som aldrig förr.

Förbudsivrarna hade strålande tider. Bevattningsförbud. Gräsmattorna höll därför inte någon Wimbledonklass. Men vem bryr sig så länge det rinner ur kökskranen? Någon risk för akut uttorkning förelåg icke. Eldningsförbud. Mycket bra. Man kunde sticka snoken utanför dörren utan att mötas av den kväljande stanken av tändvätska och bränt kött.

Men så klampade Geab in på scenen. Det kan väl inte vara första gången i världshistorien som ett kraftbolag behöver uppgradera utrustningen. Det borde finnas expertis att tillgå. Varför detta sjabbel som drabbade oss om och om igen? Var och handlade på Ica Maxi. Närmast på tur till kundkorgen var en burk hallonsylt. Det blev mörkt i samma ögonblick som jag sträckte handen mot sylthyllan. Nappade närmaste burk och sökte mig mot ljuset i den enda fungerande kassan. Till min glädje hade jag fått fatt på en burk – hallonsylt. Bingo! I övrigt var det färdighandlat. Svarthandel är inget för mig.

Artikelbild

Sylten skulle senare förtäras till nygräddad spispannkaka. Vad tror du hände när jag skulle hälla i smeten i stekpannan? Det blev pannkaka av den lunchen. Var på Gåvan för fylla på den litterära hyllan. Hann inte få fatt i en enda bok innan det var dags igen. Snabbt ut, runt hörnet och handla pasta med ädelostsås i Pastavagnen, innan grytan kallnade.

Jag är fullt medveten om att det som irriterat mig är småpotatis i det hela. Vad har inte dessa ständiga strömavbrott kostat exempelvis Cementa? Man kan fundera på vad som hade hänt om man hade suttig hos tandläkaren, med en halvt lagad tand, när Geab i vanlig ordning fick oordning på sladdarna…

I väntan på den första jultidningsförsäljaren så vill man bara spy på det tröttande käbblet som går ut på att hålla partiet, som stöds av en miljon svenskar, borta från den politiska sandlådan. Är lite förvånad över valet av talman och en massa vice dito. Talman? I vårt könsneutrala samhälle så borde det väl heta (felaktigt, men ändå) talesperson. En sak som gör mig glad är att min compañero Carina Franzén är tillbaka i källargymmet efter ett komplicerat kirurgiskt ingrepp i ena foten.