Krönika (GA) Ja, så har väl sista nyårslöftet rämnat, som nattgammal is. Vad var det som sket sig denna gång, gå ner i vikt eller börja motionera? Varför lova något som man rimligtvis inte kan hålla? Löften är något som politikerna envetnas med. Det är val i höst. Räkna med att vi blir översköljda av löften om lägre skatt, högre pension, fler poliser... Innan årets slut har dessa löften förvandlas till målsättningar som är lättare att slingra sig undan. Men det är svulstiga löften som skapar kö till valurnorna. Politiker är inte dumma på det sättet.

Fyra mål finns med på årets agenda, samtliga handlar om yoga som jag började med så sent som i höstas. Är man stel som en lyktstolpe i alla lemmar utom en så är uppförbacken brant. Räknar med att till påsk ungefär kunna tänja mig så pass långt framåt att jag förnimmer pissdoften från kalsongerna. Detta utan att fuska genom att inte byta kallingar på tre veckor. Tveksamt är om jag ska lyckas ställa mig i brygga. Kanske. ”Sjöjungfrun” är en riktigt besvärlig benknäckare. Detsamma gäller lotusställningen. Ska jag någonsin få till en lotus värd att yvas över? Men vem vet, större mirakel har inträffat, även om jag inte kan komma på något större just nu.

Utan inblandning från andra har Carina Franzén samt undertecknad beslutat att utse ”Årets instruktör 2017” på Visby träningscenter. En helt självpåtagen jury som jobbat undercover. För att inte krångla till det hela så har vi inriktat oss på Bodypump. Av det enkla skälet att vi är mest hemmastadda vid den träningsformen. Carina har ”pumpat” under en lång rad av år. Jag är rena blåbäret jämförd med henne, men har ändå tre år och drygt 400 träningstillfällen bakom mig. Har alltså hyfsad koll på övningarna, om jag får säga det själv. Vem skulle annars säga det?

Vad kom då juryn fram till? Jo, det kom till sist att stå mellan två kandidater. Carolin Bölin och Fabian Rosen Karlsson. Båda är kända för att leda sina pass med insikt och entusiasm. Nej, det gick inte att enas om en kandidat. Lotten fick avgöra. Fabian Rosen Karlsson är namnet på ”Årets instruktör 2017”. Grattis Fabbe! Sorry Carro, men du är lika duktig!

Juryn har sagt sitt. Nu är det upp till Träningscentret att bestämma storleken på prischecken. Upplysningsvis kan nämnas att regionens kulturpris är på 20 000 kronor och Nobelpriset på åtta miljoner. Det går naturligtvis lika bra med ett diplom. Lämpligt tillfälle att prisa vinnaren är förslagsvis när Endre spelar SM-final i innebandy. Anna Jakobsson, Harald Hoffman eller prins Daniel skulle säkert uppskatta att få den äran.