I maj förra året släpptes den gotländske mannen efter avtjänat fängelsestraff, som han dömdes till efter att ha misshandlat sin sambo och deras gemensamma barn. Sedan dess har han gått fri i väntan på åtal i flera andra fall där han bland annat misstänks för våldtäkt mot barn och köp av sexuell handling av barn, men nu sitter mannen häktad på nytt.

LÄS MER: Gotlänningen misstänks för nya sexbrott mot barn

Hur känns det som åklagare?

– Det var en märklig fråga. Jag ser det inte som ett personligt misslyckande, om det är det du menar. Det är hans personliga misslyckande, att han begått brott på nytt, säger vice chefsåklagare Susanne Wihlborg.

– Det är inte så att vi varit tysta och att han inte hört något från oss sedan han blev frisläppt. Men det är som att släppa ut en narkoman som inte slutar knarka, fortsätter hon.

När hovrätten valde att släppa mannen ur häktet i november 2016 fick Susanne Wihlborg mindre tid att lägga på ärendet, eftersom hon måste prioritera ärenden där personer är frihetsberövade.

– När han blev frigiven tappade vi tid. Vi är så gott som klara, jag har skrivit åtal på 20 av de tidigare fallen, men vi har inte expedierat dem än, säger hon.

När det kommer till de nya misstankarna måste de nu börja om på ny kula.

– Nu har vi nya misstankar, så nu får vi börja om med att identifiera målsäganden och höra dem, säger Susanne Wihlborg.

Kunde man juridiskt gjort något annorlunda?

– Hade han suttit kvar i häktet hade resurserna varit större och jag hade haft en extern åklagare som hjälpt mig. Då hade han varit dömd nu. Men med tanke på att han inte verkar förstå vad han gjort hade han kunnat gå ut och göra samma brott igen även efter en dom. Det känns inte som att det riktigt har landat i honom vad han gjort, säger Susanne Wihlborg och fortsätter:

– Att en man med arbete och familj kan begå såna brott är oerhört anmärkningsvärt.

Senast den 9 februari måste du väcka åtal, eller begära honom fortsatt häktad. Vad kommer du att göra?

– Jag kommer att begära förlängd tid.