Det var den 18 februari som det började brinna i lärarnas omklädningsrum invid gympasalen i Lärbro skola. Polisen har sedan dess utrett händelsen som en misstänkt mordbrand och att någon gjort inbrott på skolan eftersom ett fönster var inslaget.

– Vi har bedömt det som att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand, sade polisens Thomas Rasch i samband med händelsen till Helagotland.se.

Polisen har nu tre personer huvudmisstänkta för branden – vilket P4 Gotland var först med att rapportera om. Polisens förundersökningsledare Ayman Aboulaich säger till Helagotland.se att det är tre unga killar, i åldrarna 15-17 år, som på sannolika skäl är misstänkta för mordbrand.

– Vad de säger och inte säger i förhör är ingenting som jag kommer att uttala mig om. Men vi är i sluttampen av utredningen och det här kommer att lämnas över till åklagare, säger Ayman Aboulaich.

LÄS MER: Skolan kunde ha brunnit ner

Vad består bevisningen av?

– Det är en samlad bevisning av olika karaktär. Dels förhörsutsagor och sedan finns det annan bevisning, bland annat en teknisk bevisning, säger Ayman Aboulaich.

Han säger att anledningen till att det nu är rubricerat som mordbrand inte har något att göra med om det var folk i byggnaden eller inte.

– Brottsrubriceringen mordbrand innefattar även den ekonomiska betydelsen och vad en byggnad är värd. Även om byggnaden står tom kan bli tal om mordbrand, säger han.

Jan Wahlén, rektor på Lärbro skola, säger att man börjat fixa till byggnaden på skolområdet.

– Det området som brunnit är utrymt och alla ytor är borttagna så att säga. Man har börjat bygga upp och fixa till det igen, säger han till P4 Gotland.