Polisen har under den senaste tiden tagit flera personer som misstänks för att ha försökt sälja narkotika vidare. Bara under de senaste två veckorna har polisen lyckats få tag i fem personer som man utreder för misstänkt narkotikaförsäljning.

– Det är inga små mängder som man tagit, men man har inte heller kommit upp till grovt narkotikabrott. Det är relativt stora narkotikabeslag på så kort tid, säger Mats Wihlborg, åklagare, som leder flera av utredningarna.

Han har tidigare kritiserat polisens nya organisation och menat att det inte längre finns någon som aktivt jobbar med narkotikabekämpning på Gotland. Nu väljer han att ge polisen beröm efter den senaste tidens arbete med narkotika.

Artikelbild

– Det är hur bra som helst. Jag har kritiserat dem tidigare för att arbetet inte har bedrivits på ett så bra sätt. Nu verkar det ha fungerat alldeles utmärkt den sista tiden. Men sedan är det mindre trevligt att det finns så mycket knark, säger Mats Wihlborg.

Vad är det för typ av narkotika som påträffats?

– Det är kokain, amfetamin och cannabis. Det är de vanliga drogerna, säger Mats Wihlborg.

Magnus Frank, som arbetar med flera av utredningarna på polisen, är nöjd med det arbete som gjorts den senaste tiden.

– Det är en del narkotika i omlopp. Men det har tagits ovanligt mycket den senaste tiden. Samtidigt har vi arbetat aktivt mot narkotika den senaste tiden och då ger det ett utslag, säger han.