Det var i slutet av augusti som det började brinna i en stor rishög på Rävhagen och en stor kraftledning rasade bland annat ned över en väg. Polisen misstänkte tidigt att branden var anlagd och nu har domen kommit mot två tonårspojkar.

"De båda tilltalade har samstämmigt berättat att de tillsammans med några andra kompisar träffades vid Rävhagen för att spela fotboll. De hade också köpt med sig korv i avsikt att grilla, men glömt att köpa engångsgrill. De samlade därför ihop några pinnar och tände en eld som de släckte. Något senare fick de båda tilltalade för sig att antända den stora ris/virkeshög som fanns där. XX tände på och XX filmade. Avsikten var att släcka elden, men den tog snabbt fart. De blev då rädda och lämnade hastigt platsen", skriver Gotlands tingsrätt i sin dom om händelseförloppet.

LÄS MER: Polisen fick tvinga bort nyfikna

De båda pojkarna har dömts till vardera 60 timmars ungdomstjänst för allmänfarlig vårdslöshet. Tillsammans ska de även betala 62 000 kronor i skadestånd till bland annat Geab för kraftledningen som gick sönder.