Natten till torsdagen ska någon eller några personer ha kastat sten eller något annat föremål mot ett fönster på asylboendet som ryms i före detta Slitebadens hotell i Slite.

Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen, bekräftar att en polisanmälan om skadegörelse har gjorts men enligt den anmälan är det osäkert hur rutan har gått sönder.

Sanna Norman är verksamhetschef på boendet i Slite.

– Mina gäster har berättat att de såg människor utanför, och jag kommer att ringa polisutredaren på måndag och komplettera med det, säger hon.

I tisdags släpptes de fem män som suttit anhållna misstänka för en grov våldtäkt i Visby förra helgen. Männen är fortfarande misstänka men åklagaren menade att det inte fanns tillräckligt starka skäl för att häkta männen. Sanna Norman är övertygad om att den händelsen ligger till grund för den misstänkta skadegörelsen på Slitebaden.

LÄS MER: De fem misstänkta för våldtäkten är släppta

Redan före onsdagskvällen valde hon att låsa ytterdörrarna på boendet.

– Jag är rädd, mina gäster är rädda. Så jag informerade Migrationsverket om att jag ville låsa huset. Jag ser till säkerheten för mina gäster.

På boendet bor det just nu ett 20-tal personer varav flera familjer med småbarn.

– Det här är oskyldiga människor. Människor som inte har något med vad potentiella brottslingar har gjort eller inte. Att redan utsatta människor ska få skit för sådant som andra är misstänkta för, det är så hemskt. Jag är ledsen, besviken och arg, säger Sanna Norman.

Helagotland.se har varit i kontakt med en annan kvinna som känner folk på boendet och berättar om rädslan.

– De vågar inte gå ut, de vågar inte ens gå till Ica.

Sanna Norman vill dock betona att hon tror att det är ytterst få människor som tar till metoder som att kasta sten.

– Det är en liten klick som vill göra det som har hänt den senaste tiden till en rasistisk debatt, säger hon.

LÄS MER: "Vi ser hat, okunnighet och missuppfattningar"