Det var förra fredagen som det började brinna i en villa i centrala Roma. Branden gjorde att huset blev helt förstört invändigt och en granne beskrev det som att det bara var "ett skal" som återstod av huset.

– Jag är väldigt lättad över att min hund inte fanns i huset. Jag lyckades få tag i en hundvakt i Visby, annars hade min hund varit kvar och tittats till av en vän under tiden som jag är bortrest, sa ägaren av huset till Helagotland.se dagen efter branden.

LÄS MER: Ägaren – "Det känns för jävligt och väldigt obehagligt"

Initialt misstänkte polisen inte att något brott skulle ligga bakom branden i villan. Därefter har polisen fått in uppgifter som pekar åt ett annat håll och under torsdagen var polisens tekniker på plats vid villan för att göra en teknisk undersökning.

– Det finns uppgifter som gör att brott inte kan uteslutas. Därför undersöker vi och utreder brandorsaken, i nuläget finns det ingen misstänkt. Det handlar om en brand i ett bostadshus och då utreds det som mordbrand, säger Marcus Olofsson, stationsbefäl vid polisen på Gotland.

Han vill inte gå in på vad det är för typ av uppgifter som polisen har fått in. När polisens tekniker lämnade huset under torsdagen fick vakter stå kvar för att vakta villan.