Polisen fick vid 17-tiden på tisdagen in ett telefonsamtal om att allmänheten hittat en avliden person i en skogsdunge på Visborgsområdet. Flera poliser begav sig till platsen och tekniker har även undersökt området som vid 21-tiden ännu var avspärrat.

Polisen går nu ut med uppgiften att det troligen är den kvinna som varit försvunnen i över en månad som allmänheten hittat avliden. Kvinnan anmäldes som försvunnen lördagen den 6 juli.

– Vi tror att det är den försvunnan kvinnan som hittats avliden. Men vi kan ännu inte fastställa identiteten, säger Anna Larsdotter vid polisen på Gotland.

Polisen säger att det var en bärplockare som kontaktade polisen.

– Personen i fråga var ute och plockade bär. Då hittade denne en avliden person och en cykel, säger Anna Larsdotter.

Polisen vill rikta ett stort tack till allmänheten och Missing People som engagerat sig i sökandet efter kvinnan. Organisationen har vid flera tillfällen anordnat skallgångskedjor ihop om att hitta den försvunna kvinnan. Då har de genomfört flera sökningar i området runt Visby.

– Vi har fått in så otroligt mycket tips. Folk är väldigt engagerade och vi är tacksamma för den hjälp som vi har fått. Sedan har Missing People och media betytt väldigt mycket, säger Anna Larsdotter.

Kvinnans anhöriga är underrättade om att polisen hittat en avliden person. Polisen misstänker inte heller att något brott ska ligga bakom dödsfallet. Identiteten hoppas polisen kunna fastställa inom några veckor.