Under lördagseftermiddagen fick polisen in två samtal från privatpersoner som gällde att man sett bilförare som framförde bilen på ett vingligt sätt. Den ena händelsen ska ha inträffat vid 14.30-tiden på väg 143 i höjd med Follingbo.

– Där har polisen så vitt jag kan se lyckats stoppa föraren, en kvinna, strax utanför Visby. Föraren har då fått blåsa men hon är inte påverkad. Det ska istället ha varit att några har bråkat i bilen, vilket gjort att bilen vinglat, säger Carina Skagerlind, regionvakthavande vid polisens ledningscentral.

Ingen anmälan om brott upprättades i det fallet.

Något senare under lördagseftermiddagen tipsades polisen återigen om en person som körde vingligt, då vid Gustavsvik norr om Visby.

– Samma sak där, en person har setts köra väldigt vingligt. Polisen lyckas lokalisera bilen och utföra en kontroll. Då var det en man, och vad jag kan se har han blåst och fått ett negativt resultat, så inte heller där upprättades någon anmälan, säger Carina Skagerlind.

Per Bäckström, stationsbefäl vid polisen i Visby, vittnar om att allmänheten blir flitigare på att tipsa polisen om misstänkta rattfyllor.

– Vi får alltfler samtal utifrån av den typen som rör bilar som vinglar, vilket är bra. Många av gångerna visar det sig handla om äldre förare som kör på ett vingligt sätt, säger han.