Läsare hörde av sig till Helagotland.se om att det pågick en större polisinsats i ett bostadsområde på Gråbo i Visby under söndagseftermiddagen.

Enligt polisen handlade det om ett gripande av en misstänkt person som man letat efter sedan i fredags. Vid 16.30 på fredagen ska en äldre man boende i östra Visby ha blivit utsatt för stöld och utpressning i sitt hem av en annan man.

Vid 15.30-tiden på söndagen slog således en större grupp poliser till mot den adress på Gråbo där mannen antogs uppehålla sig.

– Vi har varit på jakt efter den misstänkte sedan i fredags och i dag lyckades vi hitta honom på Gråbo och kunde då gripa honom, berättar Roger Nyd, stationsbefäl vid polisen i Visby, och fortsätter:

– Vi har legat lågt med att gå ut med information om händelsen i fredags innan vi fått tag i den misstänkte mannen, bland annat för att det handlade om utpressning. I fredags anhölls den misstänkte i sin frånvaro av åklagare efter att han varit hemma hos den äldre mannen och stulit saker för ett mindre värde, samt utövat utpressning.

Enligt polisen är målsägande och den misstänkte bekanta med varandra sedan tidigare.

Mannen sitter nu anhållen hos polisen misstänkt för stöld i bostad och utpressning.