Den grova misshandeln inträffade under natten till den 16 februari i år och mannen häktades några dagar senare. Samma kväll som den grova misshandeln inträffade ska den 33-årige mannen blivit ledsen efter att hans flickvän meddelat att hon skulle lämna honom, då valde denne att gå ut på krogen.

Den 33-årige mannen ska på en restaurang ha träffat på den andra mannen som han senare misshandlade grovt på Nygatan i Visby.

Mannen följde nämligen efter den andra mannen och misshandlade honom av okänd anledning. Den misshandlade mannen ska bland annat ha fått en fraktur på näsan, en spricka i kinden, en kluven läpp och skrapsår på benen.

Den 18 mars meddelade Gotlands tingsrätt sin dom. Mannen döms till fängelse i 1,5 år och ska även betala 57 000 kronor i skadestånd.

"I detta fall har det påståtts att brottet ska bedömas som grovt med hänsyn till att våldet har varit särskilt hänsynslöst och rått då det innefattat flera slag och sparkar även när XX legat på marken och varit försvarslös och att våldet är att bedöma som helt oprovocerat gatuvåld", skriver Gotlands tingsrätt i sin dom.