Under fredagskvällen fick man indikationer på att en demonstration planerades runt Östercentrum och att den skulle passera polishuset. Därför fanns ett 20-tal poliser på plats i området. Men det blev ingen demonstation och kvällen och natten fortsatte att vara lugn i centrala Visby.

– Det har varit mycket lugnt och det finns inget som har skett som kan häröras till det, säger Eva Nilsson på polisens regionledningscentral.

LÄS MER: Polisen mobiliserade för ytterligare en demonstration

Gotlandspolisen fick i fredags förstärkning från fastlandet för att arbeta med den nuvarande situationen på Gotland som betecknas som en "särskild händelse". Ilskan på Gotland har eskalerat efter den misstänkta gruppvåldtäkten av en funktionsnedsatt kvinna i 30-årsåldern. Det har förekommit hot och de misstänkta har hängts ut i sociala medier. Åklagaren Mats Wihlborg misstänks också ha blivit utsatt för hemfridsbrott.

LÄS MER: Polisledningen kallar in extra resurser

I onsdags hölls en demonstation till stöd för den kvinna som misstänks ha blivit utsatt för våldtäkt och polisen hade alltså fått indikationer på att ytterligare en demonstration skulle hållas på fredag. Men så blev det inte.

– Jag kan inte kommentera varför vi hade tagit höjd för en demonstration. Vi kan få uppgifter av olika slag. Vi har en beredskap i och med att det är en särskild händelse, sade Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen till Helagotland.se på fredagskvällen.

LÄS MER: "Vi ser hat, okunnighet och missuppfattningar"

Hur länge den extra förstärkningen från polisen på fastlandet kommer att finnas kvar på Gotland är i nuläget oklart.

Carina Skagerlind säger att polisen under helgen kommer att utreda om det är någon person som kan komma att misstänkas för något brott i samband med den senaste tidens händelser.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.