Under söndagsförmiddagen fick räddningstjänsten återigen rycka ut till en brand som startat genom att någon valt att göra en egen eldplats eller använt engångsgrill. Den här gången fick räddningstjänsten rycka ut till en mindre markbrand i skogen vid Terra Nova.

– Då var det någon som valt att göra en egen eld och sedan lämnat det. Så får man verkligen inte göra, det är eldningsförbud, säger brandmästaren Henrik Johansson.

Han säger att det vid midsommar blev lite bättre värden i marken. Men återigen har värdena försämrats och risken för markbränder är väldigt hög.

– Det är ordentligt torrt just nu. Det är verkligen jättetorrt, då väljer vi att dra på lite varje gång vi får ett larm om en markbrand, säger Henrik Johansson.

Han säger att problemet med engångsgrillarna är att många lämnar kvar dem eller kastar dem utan att kolla att det är ordentligt släckt.

– Vi har varit ute vid några engångsgrillar då man inte släckt ordentligt. Jag vill återigen framföra att eldningsförbud råder och att man ska låta bli eldning och engångsgrillar. Men man får grilla hemma med sin grill, säger Henrik Johansson.