Det har under veckan utförts sex trafikkontroller, företrädesvis på länsväg 148 mellan Visby och Fårösund.

– Cirka 160 utandningsprov har gjorts och det har inte varit någon anmärkning, vilket är väldigt positivt, säger polisens yttre befäl Micael Levin.

I samband med kontrollerna har det skett sju stycken hastighetsöverträdelser som renderat i böter.

– Sedan har kontrollerna även resulterat i tre andra ordningsbotsbrott relaterat till trafik, bland annat last som inte varit säkrad på rätt sätt.

Från och med förra veckan skärptes lagarna kring användande av mobiltelefon när man kör bil. Än så länge har det inte lett till någon anmälan på Gotland, men Micael Levin välkomnar de skärpta reglerna.

– Som det är nu räcker det med att man ser att den som kör pratar i telefon eller håller på med den. Tidigare skulle man påvisa att det påverkade körningen. Det har förenklats avsevärt och jag tror att det här kommer bespara oss bra många trafikolyckor.

På utredningssidan har polisen lagt stor del av resurserna på de tre ärenden där misstänkta gärningsmän sitter häktade.

– Vi har sedan förra veckan sex personer häktade relaterat till relationsvåld och grova våldsbrott. Vi har jobbat nästan uteslutande med det, när personer sitter frihetsberövade så prioriterar vi de ärendena, säger Sofie Fernerud som är gruppchef på polisens utredningssektion.

I två av ärendena så har det varit omhäktningsförhandlingar under fredagen.