Det var under natten mot lördagen som Ica Nära-butiken i Roma av okänd anledning började brinna. Räddningstjänsten arbetade hela natten och en bit in på lördagsmorgonen med att bekämpa elden, och man lyckades även rädda butiken, även om den fick omfattande skador.

På lördagen fick även Ica-handlaren Tomas Walfridsson gå en första kort runda i butiken, och efteråt var han rejält bedrövad.

– Det ser värre ut än jag trodde. Jag hade ändå föreställt mig att det skulle vara illa, men i vissa delar av butiken är det riktigt riktigt illa, säger han på söndagsförmiddagen.

LÄS MER: Branden i Ica-butiken – "Väldigt stora skador"

Han säger att det är den nordöstra delen av lokalen, där chark- och ostavdelningen ligger, som drabbats värst av branden.

– Den fjärdedelen av butiksytan är den som skadats mest, men det är svårt att säga mer än så i nuläget, eftersom jag bara fått en snabb genomgång. Det är fortfarande så mycket gaser och giftiga ämnen i luften att man inte ska vara därinne några längre stunder.

Att han inte fått titta in i sin butik mer än han har gjort beror även på att man fortsatt väntar in polisens tekniska undersökning.

– Den kommer att genomföras under måndagen. Därför går det heller inte att säga någonting om var branden började, och hur den började.

LÄS MER: Ica-handlaren: "Får hålla stängt i veckor"

På lördagen sade Tomas Walfridsson till Helagotland.se att man kommer att behöva ha butiken stängd i ett antal veckor, något han står fast vid även på söndagen.

– Ja, jag säger inget annat förrän jag vet mer om hur fastigheten mår. Förutom att polisen ska göra sina undersökningar behöver vi ju även titta på butiken rent byggnadstekniskt.

Trots bedrövelsen efter branden känner Tomas Walfridsson ändå framtidstro, mycket tack vare Romaborna.

– Vi har fått ett enormt stöd från dem. I går när vi var vid butiken kom det massor av människor och visade sitt stöd, och det tackar vi för. Det är det som hjälper oss framåt och ger oss framtidstro. Med hjälp av Romaborna och personalen kommer vi att fixa det här.