Ingen befann sig i huset när branden upptäcktes. Ägaren till huset befann sig sedan torsdagen på fastlandet. 19.35 under fredagskvällen fick ägaren ett telefonsamtal om att huset brann.

– Det känns förjävligt och väldigt obehagligt. Jag var på begravning för en släkting och tre timmar efter det fick jag ett samtal om att huset brinner, säger ägaren på telefon från fastlandet.

Samtidigt finner hon tröst i att ingen kommit till skada.

– Jag är väldigt lättad över att min hund inte fanns i huset. Jag lyckades få tag i en hundvakt i Visby, annars hade min hund varit kvar och tittats till av en vän under tiden som jag är bortrest.

Helena Persson är väninna till ägaren och befann sig under lördagsförmiddagen vid huset. Under fredagskvällen var hon i sitt hem när en granne kom förbi.

– Grannen kom in och sa att huset brinner och att de hade ringt brandkåren. Först trodde jag att de hade tagit fel för det var en annan granne på andra sidan vägen som höll på att elda på sin gård, säger Helena Persson och fortsätter:

– Jag såg aldrig någon eld över huvud taget. När vi kom hit så såg man inga lågor från branden, men massor av vit rök som bolmade ut från balkongen.

Hon har varit inne i huset och vittnar om de omfattande skadorna.

– Det är helt urbrunnet invändigt. Hela huset är förstört, det är bara skalet kvar. Det känns oerhört tråkigt, samtidigt så är det skönt att ingen var hemma.

LÄS MER: Stora skador på villa efter brand

Enligt uppgifter ska branden ha startat på övervåningen. Vad som orsakade branden kan, i skrivande stund, varken räddningstjänsten eller polisen uttala sig närmare om. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning. Initialt föreligger ingen misstanke om brott.

– Vi har inga tecken på varken uppsåt eller oaktsamhet, sade polisens stationsbefäl Mattias Wallin på fredagskvällen.