Händelsen inträffade i juli 2018, då mannen skulle skjutsa den unga kvinnan hem till en gemensam vän. Under bilfärden kom 17-åringen på att hon behövde hämta någon hemma hos sig, men när de väl var där blev hon enligt tingsrätten våldtagen av mannen.

38-åringen har vidgått att han haft sex med kvinnan, men förnekat att han våldtagit henne. Han har i förhör menat att det har varit frivilligt från bägges sida, och att det varit kvinnan som tagit initiativ till det sexuella umgänget.

Tingsrätten anser dock att kvinnans berättelse är trovärdig, samt att de tekniska bevisen och utsagor från vittnen ger stöd för det hon har berättat i förhör. Mannen å sin sida har vid ett flertal tillfällen ändrat sin berättelse, vilket han förklarat med att han har dåliga erfarenheter av polisen samt att han först vid det tredje och fjärde förhöret var "psykologiskt redo" att berätta sanningen. "Sett i sitt sammanhang medför de ändrade berättelserna att XXX slutliga version inte framstår som särskilt trovärdig. Därutöver ter sig hans berättelse inför rätten överdriven och ologisk", skriver tingsrätten i domen.

Artikelbild

38-åringen döms till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt. Han döms även att betala 115 000 kronor i skadestånd till den 17-åriga kvinnan.