Under lördagsmorgonen upprättades en anmälan om misshandel efter att ungefär fem medlemmar från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, gett sig på en cyklist utanför Wafsholm Bageri i Klintehamn där de satt och åt frukost.

LÄS MER Vittne: Yngling på cykel slogs ner av NMR

Under söndagsmorgonen dök åter igen flera medlemmar från NMR upp på bageriet.

– Vi hade precis påhälsning igen, säger bageriets ägare Arild Kleven på söndagsförmiddagen när Helagotland.se når honom.

Denna gång hade dock ett flertal gotlänningar mobiliserat sig och samlats vid bageriet klockan tio. Med gemensamma krafter lyckades de få nazisterna att lämna platsen.

– Klinteborna har ställt upp för fullt och visade med all önskvärd tydlighet att de här killarna inte var välkomna här, säger Arild Kleven.

För honom betyder det mycket att gotlänningarna var på plats.

– Man blir rörd. Jag börjar nästan gråta, de visar att det goda faktiskt kan komma fram och vinna. De visade tydligt att så här vill vi inte ha det i Klintehamn, säger Arild Kleven.

Då nazisterna dök upp kontaktade bageriet genast polisen som anlände till platsen cirka en halvtimme senare.

– Någon hade kommit tillbaka, det var samma killar. Den informationen har kommit fram men så mycket mer kan jag inte säga i nuläget, säger Mats Lindkvist, stationsbefäl vid polisen i Visby.

Polisen söker fortfarande efter den yngling som lördagens anmälan om misshandel gäller.

– Vi har inte fått tag i målsäganden men vi har förstått att det är någon som bor i Klintehamn. Det är en lokal person, säger Mats Lindkvist.