Många ville visa sin solidaritet med RFSL och stå upp för allas lika värde under onsdagen när RFSL:s mångfaldståg vandrade på Visbys gator. Regnbågsflaggan vajades och ramsorna var många. Två som ville visa sitt stöd var kusinerna Edwin och Elton.

– Jalla jalla, kärlek till alla, ropade de.

Himlen var strålande blå och värmen omfamnade alla. Paraden började på Paviljongsplan och avslutades i Almedalen där det var stor uppslutning.

Artikelbild

– Fyfan vad fina ni är, säger Sandra Ehne, förbundsordförande för RFSL.

Förutom kärleksramsor om allas lika värde så riktades många slagord mot rasism och fascism.

– Att vi står här tillsammans betyder allt. Vi visar solidaritet för de som inte vågar gå, säger RFSL Gotlands ordförande Eric Fugeläng.

Över 4 000 deltog och med det var det ett rekordår för paraden enligt RFSL. Alla partierna, förutom Sverigedemokraterna, var på plats. Även många partiledare deltog, bland annat Jan Björklund (L), Gustav Fridolin (MP) och Gudrun Schyman (Fi).

Artikelbild

– Jag är så oerhört lycklig att leva i ett land där den största manifestationen är av denna typ. I ett sådant land vill jag fortsätta leva i, säger Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet.

– Riktiga sverigevänner står för allas lika värden, säger Jan Björklund, partiledare för Liberalerna.

Artikelbild

Vid sidan av stod även många och viftade med flaggor. En av dem var Jeannette Escanilla, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

– Jag är här för att visa mitt hjärtliga stöd för mångfalden, säger hon.