Vackert, ödmjukt och sensuellt

Stillsam intensitet rådde på Munkkällaren när Nina Ramsby och Ludvig Berghe Trio delade med sig av de elva låtarna på deras gemensamma cd "Du har blivit stor nu (en kamp!)".
Publiken slöt ögonen, musiken och texterna träffade rakt i hjärtat, ingen lämnade torsdagskvällens Jazzklubb oberörd.
Det här blev en av de absolut bästa konserter som någonsin arrangerats på en av landets bästa jazzklubbar. Plattan hade garanterat fått årets jazzgrammis om inte e.s.t. gjort sin sista platta samma år. Att få uppleva den live visade sig vara ett snäpp bättre.
På scenen fanns ett enormt kreativt flöde, parat med en röst som ligger så nära det absoluta gehöret som det är möjligt på en krogscen, därtill en jazztrio med pianisten Ludvig Berghe som briljerar i pianoslingorna.
Det var vackert, ödmjukt, sensuellt och med en scennärvaro som är få förunnat. Och mellan låtarna fick Nina Ramsby publiken att känna sig både glada och mycket välkomna.

Magins gränsland
Samarbetet Ludvig Berghe, som står för alla kompositionerna, och Nina Ramsby, som skrivit texterna, är mycket speciellt. Texterna och Nina Ramsbys framtoning är helt genrelös, här uppfångade i den moderna triojazzens tradition. Musikerna, och här talar vi kanske om landets bästa trio just nu, låter sig även förföras av Nina Ramsbys kornett- och klarinettspel.
Syntesen mellan Ninas röst och blåsinstrumenten, ofta i personliga dueller med trummor, bas och piano, sitter perfekt och däremellan improviserade trion ut i magins gränsland. Det var mycket, mycket vackert.


  Share on facebook Share on Goggle+
  • Mest läst senaste dygnet

Nyheter