Det är en lång meritlista han har bakom sig.
Marc Enderborg har rest i tio år och förutom Stockholm och Visby har han jobbat i Grekland, Dubai och London, bland annat på 1-stjärniga Mirabelle i London.
Gordon brydde sig inte
Där träffade han den kända tv-kocken Gordon Ramsay.
- Jag tittar inte så mycket på matlagningsprogram, det är rätt mycket junk. Jag har jobbat med mycket otrevligare kockar än Gordon. Men han brydde sig inte om en liten kock som mig, säger Marc Enderborg.
Han ska heller inte vara så mycket för det här med ekologiskt tänkande, berättar Marc.
Allt egenproducerat
Målet för hans egen restaurang är att allt som serveras ska vara egenproducerat om fem år.
Nu försöker han knyta kontakter på ön för att så mycket som möjligt inledningsvis ska vara närproducerat.
- Jag tror det är en trend med miljötänkande. Jag vill ha kvalitet. Gör man allt själv har man bara sig själv att skylla på om något går fel, säger han.
Öppnade på mors dag
Restaurang Gula hönan öppnade på mors dag i år.
Det har varit en hektisk tid och visst finns en viss risk att Marc blir fast på ön förevigt.
- Det är kul att ha familjen runt omkring. Jag har så många idéer och projekt på gång. Än så länge är det för lite tid och pengar dock. Jag är i alla fall inte sugen på storstäder.
Började i London
Marc inledde sin karriär vid 20 års ålder i London. Då hade han utbildat sig i Australien men han behövde aldrig avsluta utbildningen. Det skreks efter kockar i London samtidigt som pressen på personalen är hög.
- Svenska kockar är jävligt bra på att laga mat, de har gott rykte i London. Men det går inte att jämföra med Sverige. Ska man bli en bra kock hänger mycket på psyket. Jag såg många duktiga människor som dukade under av pressen.
Gratis testjobb
I England är det en osynlig regel att kunna testjobba gratis en till fyra dagar på olika krogar, samtidigt som man kan ha kvar en fast anställning, berättar Marc.
Själv hann han med ett 20-tal, många av dem stjärnkrogar.
- Om du kan laga mat kan du få jobb var du vill. Men det är mycket runtomkring man ska göra också, säger han.
Mammas mat bäst
Den bästa maten har han ändå ätit hemma i köket hos mamma.
Han anser att alla kan lära sig grunden i matlagning. Samtidigt understryker han att man också bör ha en estetisk läggning.
- Folk käkar med ögonen. Som kock är du heller aldrig fullärd.
En kokbok ligger inte alltför långt bort, erkänner Marc, det är nog bara tiden som saknas.