Han hoppas att kunna inom en snar framtid skapa cirka 31 nya lägenheter.

- Det finns ju inga lägenheter i Visby, det är ju bara korttidsuthyrning, säger Christer Jönsson och menar att det inte bara är svårt för de yngre att hitta bostad utan även för de äldre.

Idag är alla nuvarande lägenheterna i Follingbo uthyrda och han tror på en framtid med lägenheter även i det andra huset. Hyresgästerna beskriver han som mycket blandade.

- Det är en del studenter med bil men även ensamstående och en många par trots att det är mindre lägenheter, det är ju ettor och tvåor och en fyra.

 

När det gäller framtiden för företaget Boda Borg så klargör Christer Jönsson att han ända sedan han blev ägare till fastigheterna varit tydlig med att det ska bli bostäder av de båda husen.

- Det är bättre ekonomi med lägenheter i husen. Så som jag har ritat det så kan det bli trettioen nya lägenheter i huset om det blir godkänt. Men det beror på bankerna, just nu är de inte så villiga att hålla på med stora fastigheter det är ju småhusmarknaden som gäller.

Fram tills dess att de nya lägenheterna blir verklighet kan han tänka sig att fortsätta hyra ut fastigheten till Boda Borg men så bara ett år i taget.

- Det är "take it or leave it", säger Christer Jönsson.

 

Christer Jönsson kommer själv från Skåne men bor halva året på Gotland i ett rum i en av de fastigheter han äger i Follingbo.

- Jag hade en farbror som bodde här så det var så jag hamnade på Gotland, säger Christer Jönsson och fortsätter:- Jag trivs jättebra på Gotland, det är så lugnt här.

Till vardags är han byggare och sköter själv renovering av sina fastigheter. Målet är att skapa lägenheter där "alla ska trivas" som han uttrycker det.

- Jag hoppas kunna erbjuda lite aktiviteter för dem som bor där, lägenheterna ligger ju i ett friluftsområde, säger han och hoppas i framtiden kunna erbjuda bland annat gym och bastu för hyresgästerna.