Om du ser ovanligt många på cykel i Visby i kväll så kan det vara några av deltagarna i Dinner Safari som är på väg till nästa rätt i middagen. Det är dags för den sjunde omgången av det årliga arrangemanget av Round Table, klubb 80.

Intresset har ökat och i år har runt 300 personer anmält sig, jämfört med förra årets 250, berättar Mattias Bergström.

- Många har varit med i många år. Syftet är i första hand att knyta nya kontakter och ju fler vi blir desto roligare är det.

Deltagarna delar värdskapet och lagar antingen förrätt, varmrätt eller efterrätt. Maten serveras hemma hos det par som lagat respektive rätt och under hela middagen träffar deltagarna tolv nya personer, på tre olika adresser. Var nästa rätt intas får de veta först när de är klara på den tidigare adressen. När efterätten ätits upp får deltagarna öppna det sista kuvertet där det framgår i vilken festlokal kvällen avslutas. Där träffas alla 300 deltagarna för första gången.

Överskottet från Dinner Safari  går till kampanjen Rädda ringmuren. Genom åren har Round Table samlat in flera 100 000 kronor till olika ändamål. Det är för sent att anmäla sig till i kväll men det blir en ny chans nästa år, enligt Mattias Bergström.