Tivolit var på plats, men annars var det väldigt lugnt på och runt torget i sudermetropolen tidigt på eftermiddagen i går.
Men här finns rutin på att ordna en dag som denna. I år det den 129:e torgdagen.
Sedan slutet av 1980-talet är det Sudrets hockeyklubb som håller i torgdagen, med stöd av näringslivet.
- Det är tradition så jag tror det skulle bli ett jädrans liv om vi skulle lägga av och be någon annan ta över. Och även om det är en del jobb så betyder torgdagen mycket för klubben ekonomiskt, säger Inge Hederstedt.

Spindel i nätet
Marknadsgeneral vill han inte kalla sig, men spindeln i nätet är han.
- Vi är några som är anställda av klubben som gör mycket av jobbet. Men på själva torgdagen tar vi in ytterligare ett tiotal personer, berättar Inge Hederstedt.

Många fordon
En nyhet i år är maskintorget där tyngre fordon som maskiner, bussar, fyrhjuliga motorcyklar och annat kommer att visas upp.
- Intresset var stort för 15 år sedan, men sedan mattades det av. Nu har det ökat igen så i år satsar vi på att göra maskintorget lite större och tillföra lite nytt.

Premiär 1880
Det var när järnvägen mellan Visby och Hemse invigdes 1878 som man började fundera på om det inte var lämpligare att ordna torgdag där än i Grötlingbo, där den årliga Sudermarknaden hölls.
Efter beslut av Konungens Befallningshavare inrättades därför Stortorgdagen i Hemse första onsdagen i oktober 1880. Så har det fortsatt, trots att den första Stortorgdagen knappast kan betraktas som lyckad.

Skyfall
Ingen av dem som var med då lär under sin livstid ha kunnat glömma det fruktansvärda skyfall som rådde den dagen.
Allt förvandlades till en enda lervälling. Överallt där det fanns tak trängde sig människorna in, dyblöta, fulla av lera och smuts, kan man läsa på Hemse hembygdsförenings hemsida.
Årets torgdag ser dock ut att bjuda på uppehåll.