Larmet kom strax före klockan tre på söndagsmorgonen till SOS.
Vad som föregick knivattacken var ännu i går oklart, men Göran Storm, vakthavande befäl på polisen, berättar för GA vad man då kände till.
- Vi fick larmet via ambulansen. Offret var ute och gick tillsammans med ett par kompisar när man mötte ett par män, varav den ena gick till angrepp med en kniv.
- 20-åringen fick ta emot fem, sex hugg och han blev även sparkad. Angriparen ska inte ha sagt något och vi vet inte i nuläget vad som utlöste angreppet. Vi vet inte om det var så kallat oprovocerat våld.
Eftersom det fanns flera vittnen till händelsen kunde polisen snart göra en insats i Klintehamn och gripa två yngre män, födda 1991, som misstänkta för gärningen.
- Det var inga problem för oss att hitta dem.
Männen satt i förhör en stor del av söndagen och delgavs misstanke om försök till mord.
Brottsplatsen spärrades av i väntan på kriminaltekniker som reser till Gotland från fastlandet för att säkra eventuella tekniska bevis och dokumentera platsen som ligger i närheten av skolan.
Offret vårdas på lasarettet. I går uppgavs hans skador vara allvarliga och möjligen livshotande.
- Men han vill inte prata med polisen, säger Göran Storm.
Den knivhuggne är känd av polisen sedan tidigare.
De gripna 18-åringarna beskrivs som "inte direkt kända av oss".

Oro för dottern
Allan Hägg bor i Klintehamn och blev orolig när han mitt i natten, fick se det ena utryckningsfordonet efter det andra komma körande med blinkande blå-ljus. Strax före hade han sett sin dotter, som arbetar på Hassela som "nattvakt", körande förbi skolan och in mot ungdomsgården.

- Jag undrade, vad gör hon där? Och snart kom den första ambulansen, och så en till och polisbilar och jag tror en läkarbil. Jag blev ju orolig för att det hade hänt vår dotter någonting så jag ringde henne på hennes mobil. Men det var ingen fara.

Hon berättade om knivskärningen och att några ungdomar hade ringt efter henne, och det var därför hon hade kört in vid ungdomsgården. Jag tror det var hon som sedan larmade ambulansen.

Artikelbild

| Orolig. Allan Hägg bor intill platsen och blev orolig för att det hänt hans dotter något. Han såg henne i området strax innan ambulans och polis med blinkande blå-ljus kom farande. Men hon var inte skadad, det var hon som var först på plats och larmade.

- Det är otäckt när sånt här händer. Jag tycker att det blir mer och mer.

Mats Barre från Hassela fick också larm om händelsen tidigt på morgonen.

- Vi har haft nattpatrullerna i flera år, det fungerar bra. Vi tycker att det ger resultat.

Han säger att händelser av det här slaget alltid väcker oro bland personal och ungdomar.

Artikelbild

| Knivdåd. Överfallet skedde vid tre-tiden på söndagsmorgonen intill skolan i Klintehamn. Foto: Tobias Wallström

- Det är viktig att det klaras upp snabbt.