Eva Werkelin, som även är ordförande i Visby Roma, fick frågan om huruvida hon var intresserad av att ta plats i Svenska ishockeyförbundets förbundsstyrelse redan tidigt i våras, men det var först i lördags som hon blev officiellt invald under förbundets årsstämma.

– Det känns fantastiskt roligt. Hockeyn är något jag verkligen brinner för, så det här känns jättekul. Det är ett otroligt ärofyllt uppdrag, och det passar bra i tid i och med att jag klev av andra uppdrag nu under våren, säger Eva Werkelin.

53-åringen kommer, förutom att vara ledamot i styrelsen, även att ingå i en grupp som arbetar med evenemang och marknad tillsammans med bland andra den förre landslagsstjärnan Jonas Bergqvist.

Artikelbild

| Eva Werkelin.

– Det ska bli jätteroligt. På årsstämman togs en strategi för framtiden, där det handlar mycket om att bygga folkhockey och få fler att börja spela ishockey, både tjejer och killar. I vår grupp kommer vi bland annat att arbeta med arenafrågor för att kunna ge så många som möjligt chansen att spela ishockey.

Eva Werkelin berättar att hon fått många positiva reaktioner från omgivningen angående det nya styrelseuppdraget.

– Det har blivit mycket samtal och påhejningar. Det är verkligen en ära att få möjligheten att jobba med det man tycker är så vansinnigt roligt. Det är även fantastiskt för lilla Gotland och Visby Roma. Det visar verkligen att det händer lite saker på ön.