– Att spela ett VM är en dröm jag haft sedan jag var liten. Nu försöker jag mest förstå att jag ska spela VM. Det ska bli riktigt häftigt och för mig är det väldigt stort. När jag var liten och hade mamma (Annelie Steen) som tränare brukade hon säga "tänk att det här är en VM-final" och nu är jag där. Det känns lite overkligt, säger Sara Steen.

Sara Steen har varit given i förbundskaptenens trupp sedan lång tid tillbaka och hon fick beskedet redan efter den andra SSL-omgången.

– Sara imponerade stort förra säsongen och hon är en spelare som är mån om att bli bättre och utvecklas. Hon jobbar kopiöst för att bli bättre. En målfarlig spelare, bollstark och bra blick för spelet, säger Andreas Lundmark, förbundskapten.

För Sara Steen har VM varit ett stort mål sedan hon första gången blev uttagen i A-landslaget.

– Det här är ett kvitto på att man slitit hårt så det är jätteskönt, säger Sara Steen.

Sara Steen har spelat tolv A-landskamper och gjort tio poäng (sex mål och fyra assist).

Målsättningen för landslaget är glasklart: VM-guld. Sverige har fem raka.

– Det är ingenting att snacka om. Vi har pressen på oss att vi ska vinna guld och allt annat är en flopp. Det gäller att kunna hantera den pressen och vi måste jobba hårt för det, säger Sara Steen.

Vilka individuella mål har du satt upp?

– Jag ska göra ett bra gruppspel och visa att jag ska ha en plats på tre femmor och spela en VM-final.

Nästa samling med landslaget är ett VM-läger på Fuerteventura den 20–27 november därefter hinner hon i stort sett bara hem och vända. Avresan mot VM går den 30 december och VM-premiären mot Tyskland spelas redan den 1 december.

Även Anna Moberg var aktuell för VM, men blev inte uttagen.